Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου
60+ Χρόνια επιτυχημένης πορείας!
60+ Χρόνια επιτυχημένης πορείας!
Περισσότερα από 60 χρόνια επιτυχημένης πορείας καταγράφει η Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου. Εξήντα χρόνια έντονων προσπαθειών και αγώνων που πλημμυρίζουν παράλληλα από την αγάπη και το μεράκι της οικογένειας Βασδαβάνου για το κρασί.
Απόσταγμα της εμπειρίας της Οινοποιίας Αποσταγματοποιίας Βασδαβάνου και παράλληλα ακρογωνιαίο λίθο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της αποτελεί το τσίπουρο.
Εξελίσσοντας την πορεία της στην παραγωγλη οίνων ανώτερης ποιότητας, η εταιρία δημιούργησε το 2015 ένα brand με το όνομα Μύλες Οινοποιητική.
Η ιστορία μας
1958
η ιδρυση
Το μικρό οινοποιείο πήρε σάρκα το 1958 στο Δαμάσι Τυρνάβου όπου η πλούσια αμπελοοινική παράδοση και οι ιδανικές συνθήκες για δημιουργία εξαιρετικών κρασιών που εκφράζουν πραγματικά τις ποικιλίες σταφυλιών που τα γέννησαν, είναι παρακαταθήκη για τις τωρινές υψηλής ποιότητας αποδόσεις.
1974
νεες εγκαταστασεις
Το 1974 ακολούθησε η μετεγκατάσταση του οινοποιείου σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις σε ιδιόκτητη έκταση 13 στρεμμάτων στη Γιάννουλη Λάρισας, όπου καλύπτει έκταση περίπου 2500 τ.μ. με παραγωγική δυνατότητα ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες λίτρα κρασιού.
2000
πιστοποιησεις
Έχει πιστοποιηθεί με ISO από το 2000 ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της. Διαθέτει δίκτυο πωλήσεων με κατά τόπους αντιπροσώπους και παρουσία σε αγορές του εξωτερικού.
2005
συγχρονος εξοπλισμος
Το οινοποιείο διαθέτει τα πλέον σύγχρονα και εξελιγμένα μέσα παραλαβής σταφυλιών, πνευματικά πιεστήρια για την παραγωγή λευκών κρασιών και σύγχρονους οινοποιητές για την οινοποίηση κόκκινων κρασιών.
2008
τσιπουρο το δεκαρακι
Το 2000 το οινοποιείο Βασδαβάνος ξεκίνησε την παραγωγή ανώτερης ποιότητας αποσταγμάτων...Κυκλοφόρησε στην αγορά το μονοποικιλιακό απόσταγμα με όνομα Το Δεκαράκι.
2010
συγχρονες μοναδες ψυξης
Παράλληλα περιλαμβάνει σύγχρονη μονάδα ψύξης του παραγόμενου μούστου και κρασιού με ψυχόμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, για ποιοτικότερα αποτελέσματα, και κάβα παλαίωσης των κρασιών.
2019+
παραγωγή κρασιών ανώτερης ποιότητας
Το 2019 το οινοποιείο ξεκίνησε την παραγωγή κρασιών ανώτερης ποιότητας, τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά κάτω από την ονομασία Myles Οινοποιητική